Külső rolók

A külső árnyékolók legismertebb és legelterjedtebb típusa, amely kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonsága mellett mechanikai védelmet is nyújt. Óv a csapadéktól és széltől.

A redőny lamellái légkamrás műanyag, ill. polimetán habbal hőszigetelt, kétszer beégetett lakkozással felületkezelt alumínium profilból vagy a napjainkban ismét teret hódító fából (borovi fenyő, trópusi fa) készülnek.
 
A redőny típusok közül a külsőtokos redőny utólag is bármikor felszerelhető. A többi redőny típust- többek között a hely kialakítása miatt- már a tervezés során érdemes kiválasztani. Ilyen: a vakolható tokos redőny, a nyílászáróra építhető műanyag, ill. a fa  tokszerkezetű redőny, valamint az  áthidaló szerepét is betöltő redőnyszekrény.
 
Mindegyik redőny típus meggátolja a hőhíd keletkezését, gondoskodik az optimális hő- és hangszigetelésről. Megoldható, hogy vakolás után a redőnytok már nem látható.
Kérhetők a tokba épített, a redőnytől függetlenül működtethető üvegszálas mobil szúnyoghálóval.
 
A redőnytok, a szerviz fedél és a lefutó sín színét az ablak árnyalatához tudjuk igazítani a RAL- színskála szerinti porfestéssel.
A redőny működtethető zsinóros vagy gurtnis felcsévélővel és elektromos hajtással (falikapcsolóval, távirányítóval).
 
Külső rolók